Nieuws

Voorkom een inbraak in uw woning

Uw nieuwe huis wordt opgeleverd. Dan moet er een hoop gebeuren. Beveiliging is vast niet het eerste waaraan u denkt. Bij net opgeleverde nieuwbouwwoningen is de wijk of straat nog niet bewoond. Er is dus geen sociale controle van buren. Inbrekers kunnen zo eenvoudig hun kans grijpen. Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak tot wel 90% af.

Om als woningeigenaar in aanmerking te komen voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)-certificaat moet uw huis aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie voldoen. In het kort zijn die eisen:

-Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels: Producten met een SKG® (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) of ‘V’ logo voldoen hieraan.
-Verlichting bij de buitendeuren.
-Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
-Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

Een afgegeven Politiekeurmerk Veilig Wonen blijft maximaal tien jaar geldig. Na deze periode moet het Certificaat Beveiligde Woning opnieuw worden aangevraagd en wordt de woning dus opnieuw getoetst aan de eisen voor Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Bovendien geven de meeste verzekeraars korting op de premie van je inboedelverzekering als jouw woning gecertificeerd is. Een kleine investering geeft, naast een veilig gevoel, dus ook financiële voordelen.

 
Plaatsing nieuwsbericht: 01-02-2018

Met het Politiekeurmerk Veilig wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak tot wel 90% af

→ Maak een afspraak

Uw partner met vele jaren
ervaring in de bouw.

© Van Wijk Bouw B.V.