Nieuws

Maak uw huis winterklaar en bespaar geld

Net als uw tuin winterklaar maken, winterbanden wisselen én uw auto een extra onderhoudsbeurt geven voordat de winter begint, is het ook raadzaam uw woning voor de winter onder de loep te nemen. Hieronder een paar tips om uw woning voor te bereiden op de winter en geld te besparen.

- Voorkom tocht door alle naden en kieren goed te dichten, bijvoorbeeld met een tochtstrip of PUR- schuim.
- Laat uw cv-ketel regelmatig controleren en schoonmaken. Regelmatig uw cv ontluchten, levert ook geld op. Lucht in de leidingen kost namelijk onnodige energie.
- Maak uw dakgoot schoon, volle dakgoten zorgen voor lekkages. Dit kunt u voorkomen door regelmatig bladeren en afval uit uw dakgoten te halen. Op deze manier kan het regenwater goed doorstromen. Bij bevriezing leiden verstopte dakgoten tot schade.
- Kies voor zuinige lampen, hoe korter de dagen hoe langer de lichten in huis branden. Door gloeilampen te vervangen in spaarlampen kunt u snel veel geld besparen.
- De buitenkraan afsluiten is de manier om te voorkomen dat waterleidingen bevriezen. Sluit daarom voordat het gaat vriezen uw buitenkraan af.
 
Deze tips om uw huis winterklaar te maken, dragen bij aan een lagere energierekening en helpen achterstallig onderhoud te voorkomen.
 
Plaatsing nieuwsbericht: 11-01-2018

Door uw woning goed te onderhouden en winterklaar te maken, blijft u alle ellende voor!

→ Maak een afspraak

Uw partner met vele jaren
ervaring in de bouw.

© Van Wijk Bouw B.V.